...zsebiMao világa...
Kincsesládám

 
Kritikadoboz

A szerkesztő: zsebiMao
Kérlek, ne hirdess!

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít." Örkény István

 
zsebiMao.Gp


zsebiRaion,
az oldal őrző-védője

ZsebiRaion vigyáz az oldalon a rendre és békére. Bárkinek bármi problémája van, hozzá tessék fordulni - ő itt a panaszkönyv.
Megalkotta: Lorie

 
Ti mondtátok
Friss hozzászólások
 
Ti vagytok
Indulás: 2006-11-15
 

CSS Codes

 

Nyitólap - üdvözöllek az oldalamon!

Liebster Award folytatás

2016.02.22. 13:12, zsebiMao
avagy kaptam Kirától még pár kérdést <3

Kicsivel lentebb olvashatjátok a tizenegy tényt magamról és a tizenegy kérdésemet, amit ehhez a vándordíjhoz készítettem, de kaptam egy jelölést Kirától, aminek nem tudok ellenállni, szóval álljon lentebb még tizenegy válasz. :) Ezúton is köszönöm szépen, hogy gondoltál rám, Kira!

Kira kérdései

 1. Mi vett rá a blogolásra?
  Talán leginkább az, hogy elég énközpontú vagyok, és muszáj hallatnom a hangom. Ha nem oszthatom meg másokkal a gondolataimat, a dolgaimat, akkor elkezdenek belülről felfalni, nem bírok velük. Néha szükségem van arra, hogy alkossak valamit, amit aztán a nagyérdemű elé tárok fejpaskolás és elismerés reményében, mint egy gyerek. Plusz ez az én kuckóm, ahol olyan dolgokkal foglalkozhatok, amit szeretek.
   
 2. Ha csak egy személyt lehetne választani, ki lenne az a családodból? Ki áll hozzád legközelebb?
  Az unokaöcsém, bátyám kisfia. Mindig is akartam egy kisöcsit, de ez sosem valósult meg, valamint imádom a gyerekeket, ezért amikor sógornőm várandós lett, már akkor szerettem a lurkót. Azóta már két és fél éves múlt, a család szeme fénye és elmondhatatlanul, néha elviselhetetlenül hiányzik.
   
 3. Melyiket részesíted előnyben, energiaital vagy kávé?
  Egyiket sem szeretem, kicsit félek is mindkettőtől. Az energiaitallal kapcsolatban annak idején beijesztettek, hogy egy doboz is nagyon kikészíti az ember szívét, így bár néha lecsúszott a szüleimmel felesben egy-egy doboz, mert jó íze van, mindig félve ittam. Szerintem évek óta nem kóstoltam- A kávénak imádom az illatát és az ízét, viszont akárhányszor iszom, mindegy, mennyi tejet öntök bele, mindig felpörgeti a szívem, vagy olyan álmossá tesz, hogy alig bírok ébren maradni. Szóval nem kávézom.
   
 4. Ha egy napig büntetlenül azt tehetnél, amit szeretnél, mit tennél?
  Bevásárolnék! Annyi mindent megvennék, ha lenne rá pénzem, meg annyiféle ételt megkóstolnék. Ha senki sem büntete érte, akkor végigjárnám az összes boltot és úgy kifosztanám őket, hogy kamionnal szállítanák haza a cuccaimat.
   
 5. Hiszel a lélekvándorlásban?
  Elfogadható elméletnek tartom, mivel megcáfolni nem tudom. Úgy vagyok az ilyesmivel, hogy bármi megtörténhet mindaddig, amíg azt valaki meg nem cáfolja. Így aztán angyalokban, isteni gondviselésben, lélekvándorlásban és minden effélében is hiszek.
   
 6. Sportolsz valamit? Ha igen, mit? Ha nem, miért?
  Nagyon szeretnék! Piciként úsztam és néptáncoltam, aztán íjászkodtam egy évet, majd kjúdóztam (japán íjászat) két éven át, míg ki nem utaztam Japánba. Nagyon szeretnék rendszeresen sportolni, de mivel nem vagyok egy vékony lány, nincs sok önbizalmam és nem merek elkezdeni semmit (ördögi kör, mert mennyivel gyorsabban olvadnának le a kilók és jönne meg az önbizalmam, ha elkezdenék sportolni!). Ami a leginkább a sport és közém áll, az a rendszeresség. Képtelen vagyok a rendszerességre, bármiről is legyen szó. Minden nap tanulni egy kicsit, minden nap rendet rakni, minden nap olvasni valamit, vagy épp minden nap edzésre járni.... na ez nekem nem megy. Idővel ráunok és nyűggé válik. Ha havi egyszer kell, akkor oké, de heti, napi rendszerességgel sajnos képtelen vagyok bármit is művelni, mindegy, mennyire szeretem, élvezem vagy próbálom.
   
 7. Milyen műfajú bandákat kedvelsz?
  Nagyon változó, mivel nem bandákat kedvelek, sokkal inkább dalokat. Nincs kedvenc műfajom vagy ilyesmi, ha megtetszik egy dal, azt hallgatom, még ha abban a műfajban nem is szeretek mást.
   
 8. Mennyi könyvet olvastál életedben?
  Fogalmam sincs. Sajnos nem eleget, én százötven és kétszáz közé tippelném, aztán lehet, ha meg tudnám számolni őket, teljesen más végeredmény jönne ki. Volt idő, amikor azért viszonylag rendszeresen olvastam, de mióta egyetemista lettem, a kötelezőket leszámítva nem igazán...
   
 9. Fogadjunk, hogy neked is van/vannak plüssállataid. Mik azok?
  A kollégiumba nem hoztam magammal egyet sem, de vettem egy Free!-s párnát, amin Haru és Rin van, Haru pedig egy jegygyűrűt kínál felém, ha ez számít :) Otthon van egy Gaara, egy Naruto és egy Roy Mustang plüssöm, valamint a gyerekkoromból rám maradt plüss macim, amit már alig tart össze a varrat, mégis imádom, mert két éves koromban kaptam és azóta jóban-rosszban velem van. Azt hiszem, ők a fő plüsseim O_o
   
 10. Milyen gyűjteményed van?
  Régebben animés figurákat gyűjtöttem, manapság inkább mangákat. Amikor még asztali számítógépet használtam, nem laptopot, volt egy több mint 30 000-es gyűjteményem animés képekből. Illetve gyűjtöm a szemetet is a szobámban, elég profin sajnos.
   
 11. Nézz körül a szobádban (ha épp ott vagy, ha nem akkor menj be :D) Írd le az első dolgot, ami eszedbe jut róla.
  A kollégiumi szobámról tudok nyilatkozni: az enyém! *-* Persze, az otthoni is az enyém, de ide nem jön be soha egyik szülőm sem, hogy megszólja a kuplerájt, és addig rohadnak a zöldségek a hűtőmben vagy a polcomon, amíg nem szégyellem. Úgy rendeztem be és alakítom, ahogy nekem jól esik. Szóval teljes mértékben az enyém :)

Ennyi volt, azt hiszem. Köszönöm még egyszer a kérdéseket Kirának :)
zsebiMao

Foszlányok

2016.02.21. 18:02, zsebiMao
avagy hiányzik a kincsesládám

Régebben elég komolyan gondoltam az írást, a maga komolytalan értelmében. Hogy is mondjam? Az írás számomra sosem volt fontos. Biztosan lehetett volna, ha komolyan veszem, de képtelen voltam. Sosem törekedtem rá, hogy csiszoljam a stílusomat, hogy sok olvasóhoz eljuttassam a művem, vagy hogy egyszer kiadják, amit írtam. Ha ihletet kaptam, először mindig a regény vége, a csattanó és a tanulság született meg a fejemben; hogy mit akarok kihozni a műből, hogyan fog végigívelni a történet és mire tanítja meg az olvasót. Mindig is arra vágytam, hogy ezt a csattanót, ezt a tanulságot kifejthessem, ezáltal szórakoztatva az embereket; a megvalósításig azonban sosem jutottam el. Egyetlen regényemet sem fejeztem be, mert amikor elindultam az úton, eltévedtem, vagy csak elfogyott az ihletem, a motivációm. A pontban álltam és láttam B-t, de hogy hogyan jutok el odáig, arról fogalmam sem volt. Ez nem törte meg azonban a kreativitásomat, mivel sosem voltak komoly céljaim az írással. A magam és mások szórakoztatására tettem, és mindig örültem, ha pozitív visszajelzéseket kaptam.

Az elmúlt évben minden kreativitásomat a szerepjátékba öltem, nem nagyon gondoltam arra, hogy "de jó lenne megint elkezdeni egy regényt, amit úgysem fejezek be". Elkezdtem ismerkedni a one shot műfajjal, amit igazából a mangákból emeltem át: avagy egy szuszra megírni egy olyan hosszú novellát, amilyet csak tudok úgy, hogy az kerek legyen, mégse nyúljon át több fejezetbe. Úgy éreztem, hogy igen, ez az én műfajom! Mostanság azonban újból felmerült bennem, milyen jó lenne egy regényt írni, fejezetről fejezetre felépíteni....

Mivel nincs komolyabb célom az írással, minden ihletfoszlányomnak adok egy lehetőséget. Jegyzettömböt nyitok a gépen, elkezdem alkotni, tervezni, még ha tudom, hogy semmi sem lesz belőle. Engem ez valahogy boldoggá, elégedetté tesz. Általában, ha egy új regényen dolgozom, mindig visszaolvasom a régi kezdeményeket. Most azonban nincs nálam a gépem, csak egy lecsupaszított laptop, amit kihoztam Japánba, és ezen nincsenek rajta a régi történeteim. Nem voltam elég előrelátó... nagyon-nagyon hiányzik, hogy elvesszek picit a régi ötletekben, gondolatokban. Arthur király örököse, vagy a thrillionra épülő, számtalan elfes ötletem, a fantasy-k, az animés sztorik... Hiányzik a kincsesládám, és úgy érzem, ez falként magasodik elém az írásban. Képtelen vagyok leülni ötletelni, meg van kötve a kezem... Borzasztó érzés.

Remélem, ebből a válságból van kiút.

Liebster Award

2016.02.19. 04:58, zsebiMao
avagy imádom az ajándékokat és a kihívásokat

Köszönöm szépen a jelölést legjobb barátnőmnek, Lorie-nak. A Liebster Award funkciója nem teljesen tiszta számomra, de ahogy olvasgattam, ez egy vándordíj, melynek célja a kevésbé ismert bloggerek felfedezése, megismerése, no meg egy kis szórakozás, időtöltés. A díj mellé tartozik pár szabály, mint a blogger megjelölése, akitől a díjat kaptam, vagy más bloggerek jelölése a díjra, kérdésekkel, illetve tizenegy tény magamról, de nem fogok minden szabályt teljesíteni. Nem teljesen tiszta számomra, miért olyan fontos a tizenegyes szám, de lássunk neki! :)

Lorie kérdései:

● Mitől volt olyan különleges az első szerelmed?

Nem vagyok benne biztos, ki volt az első szerelmem. Azt mondják, az ilyesmi meghatározó, de én úgy emlékszem, hogy internetes szerelmem volt. Várj, lehet, hogy nem! Dávid előtte volt? Vagy nem? Uuuh, nem emlékszem... Szóval azt kell mondanom, hogy az első szerelmem nem volt "olyan" különleges. Mindegyik szerelmem az volt a maga módján.

● Mi a reggeli rutinod?

Nos, a kapkodás. Mióta Japánban vagyok, addig alszom, ameddig csak lehetséges, értsd úgy, hogy ha megyek valahova, akkor az "utolsó esély, hogy elindulj, különben elkésel perc" előtt tíz perccel kelek. A reggelim általában épp ezért kaotikus, vagy menet közben nyomok le egy konbinis szendvicset. Ha éppen nincs dolgom és nem kell mennem sehova, akkor felkelek, az első utam a géphez visz, aztán a mosdóba. Délben, délután megreggelizem, és indulhat a nap! Izé... délután... az este?

● Hogyan számolnál le ellenségeiddel?

Ezen még sosem gondolkodtam, pedig aktuális. Nagyon erős az igazságérzetem, ezért szeretek addig harcolni, míg porrá nem zúzom a másikat, hacsak nem adja meg magát. Kárörvendő típus vagyok, de nem tartom magam bosszúállónak. Csak azért, mert valakivel rosszban vagyok vagy nem kedvelem, még nem akarok neki semmi rosszat. A békés megoldást jobb szeretem: hagyjuk egymást békén. Viszont ha az élet mellém áll és valami rossz történik az illetővel, ne adj isten pont olyasmi, amivel nekem ártott, akkor azért nem tudom letörölni a kárörvendő vigyort a képemről, de rosszat szánt szándékkal senkinek sem kívánnék.

● Ha elutazhatnál a világ bármelyik országába, és nem számítana a pénz, hová mennél?

Csalnék és körutazást tennék. :) Biztos, hogy visszajönnék még Japánba, nem is egyszer, de ha tényleg ingyen elmehetnék bárhová, lehet, hogy másik országot választanék. Annyi hely van a világon, amit látni szeretnék! Ha fizetnének nekem egy teljes utat, talán Skóciába, Walesbe, Norvégiába mennék. De mint mondtam: körutazás! :)

● A télben érzed magad jól, vagy a nyárban?

Eddig azt hittem, a télben, a nyarat ugyanis utálom, de mióta nincs fűtés a koliban, elbizonytalanodtam... De az biztos, hogy inkább a tél, mint a nyár. Fázni rossz, ez tény, de nyáron meg lélegezni sem lehet, nagyon megviseli a szervezetemet a kánikula - strandolni meg nem lehet minden nap.

● Ha eltölthetnél egy estét bármelyik hírességgel, ki lenne az, és miért?

Biztos, hogy anime- vagy játékkaraktert választanék, mivel a legtöbb sorozat- vagy filmbeli kedvencem elviselhetetlen jellem, megőrjítene a valóságban xD (Pl. Sherlock Holmes, Dr Reed) Tudom, hogy a kérdés híresség volt, de nem igazán érdekelnek a hírességek, az általuk megformált karaktereket szeretem, nem az embert mögötte. De ha muszáj hírességet választanom, akkor a világ legszexibb negyvesen pasijával szívesen randiznék egyet: David Boreanaz. Biztos van még egy-két híresség, akit kedvelek, de ő ugrott be elsőnek.

● Hogy látod magad 50 év múlva?

Ohó, pont múltkor kellett erről esszét írnom, szóval most már profi vagyok a kérdésben: egy zsémbes, házsártos, zsörtölődő öregasszony leszek, aki a családja agyára megy. Ugyanakkor a gyerekeim és a kisunokáim lesznek számomra a legfontosabbak, lehetőség szerint velük szeretnék élni, de mindenhova magammal hurcolom majd a fotóikat. Állandóan járni fog a szám, pletykás leszek és folyton a kalandjaimat fogom emlegetni, ugyanis addigra bejártam már a fél világot és bőven lesz sztori, amiket megoszthatok a gyerekekkel. Nem csak az enyéimmel, hanem másokéval is, ugyanis tanítani fogok. Szabad perceimben pedig leülök a gép elé, és Lorie-val szerepezek.

● Mi a kedvenc külföldi fogásod? (pizza, hot dog, sushi, stb.)

Talán a pizza, ami konkrét, és a különböző tésztafélék, ami nem annyira fogás. De carbonara, bolognai, milánói, ravioli, yakisoba, bármi jöhet, ami tészta! Újabban a koreai ételekért is oda vagyok, de akár csak a japánnál, nem tudnék kedvencet mondani. Ha pedig magyar konyha... tejföl... csak úgy magában....

● Mitől félsz a legjobban?

Hogy egyedül maradok, illetve hozzá kapcsolódik: hogy meghalnak a szeretteim.

● Ha ajánlhatnál egy filmet/sorozatot/animét/könyvet valakinek, mi lenne az, és miért?

Nálam ez mindig az adott pillanattól függ, meg az adott embertől. Egy fiúnak nem ajánlanék romantikus nyálregényt, ahogy anyunak sem ajánlanék animét. Filmekben annyira nem vagyok otthon, de a Gyűrűk Ura nálam örök befutó. Sorozat terén rengeteg kedvencem van, nem tudok választani a Criminal Minds, Konyhafőnök, Sherlock, Sue Thomas vagy Medicopter 117 kupacból, és akkor még nem is említettem annyi mindent: Dr Csont, The 100.... Anime dettó, de mivel mostanság a legnagyobb kedvencem a Haikyuu!, azt ajánlanám, az elég széles közönségnek tetszene. Könyvek terén... fúha, nagyon-nagyon régen olvastam már bármit is. Harry Potter?

● Ha megállíthatnád az időt, mire használnád a képességed?

Hogy megállítsam az időt :D Na jó, jelenleg nagyon jól jönne ez a képesség, amikor hirtelen döntéseket kell hoznom, vagy kérdéseket szegeznek nekem. Néha megállítanám az időt, hogy előkapjak egy szótárt és összerakjam, mit akarnak, mit akarok, vagy átgondoljam, hogy kéne, lenyugodjak. Jól jönne előadások közben is! Meg amikor rohan az ember a vonathoz.

11 tény magamról:

 1. Olyan helyen élek, ahol nincs központi fűtés, csak egy légkondi a szobámban.
 2. Sosem voltam kollegista, naponta 180 km-t utaztam Pestre, az egyetemre, előtte pedig vidékről jártam be a városunkba.
 3. Borzasztóan féltékeny jellem vagyok, és szerintem a féltékenységben, amíg kezelt, nincs semmi rossz, ezért vállalom és őszintén kimondom, amikor éppen kínoz.
 4. Nem szeretem a kávét, sem az alkoholt (semmilyen formában), sem a cigarettát, sem a tetoválást, sem az energiaitalt, sem a cukros üdítőket, sem a piercinget, sem a hajfestést, sem a sminket. De nem ítélem el azt, aki igen.
 5. A szemem olyan sötétbarna, hogy nem látszik a pupillám, csak egy egyszínű massza az egész.
 6. A hajam sötétbarna, de annyira, hogy mindig mindenki feketének nézi és nem hiszik el, hogy én jobban tudom.
 7. Ahhoz képest, milyen vakmerő és öntelt tudok lenni, borzasztó önbizalomhiányban szenvedek, rettenetesen szorongok.
 8. Konyítok a japán, angol, német, kínai és lengyel nyelvhez, meg a magyarhoz egy picit.
 9. Kb. 2004 óta szerepjátékozom, és nagyjából egy évvel később kezdtem el írni is.
 10. Majonézzel és ketchuppal eszem a pizzát.
 11. Nincs olyan zöldség, amit ne ennék meg (kelbimbó, brokkoli, spenót, karfiol, jöhet minden).

       +1. Van egy bátyám, ezért Mortal Kombaten, House of the Dead-en, Duke nukemen, Tankcsapdán, Kerozinon és Dragon Ballon nőttem fel, a Pokémont pedig mai napig imádom.

Ennyi lett volna :) Kihívni sajnos nem igazán tudok senkit, mivel a legtöbb jelöltem már kitöltötte ezt. De hogy ne szegjem meg teljes mértékben a szabályokat, összedobok tizenegy kérdést:

 1. Mit jelent számodra egy álom? Mindenkinek van valami célja, vágya az életben, de számodra milyen jelentőséggel bír a sajátod? Motivál, elszomorít, nem hiszel benne?
 2. Ha most eléd állna a gyerekkori éned és kapnál öt percet, miről beszélgetnétek? Miket mondanál, tanácsolnál neki?
 3. És ha az öregkori éned jelenne meg előtted, ő miket mondana, tanácsolna neked?
 4. Hiszel a szerelemben? Abban, ami nem válással végződik, hanem negyven, ötven éves házassági évfordulóval? Miért igen, miért nem?
 5. Előtted van egy piros és egy zöld gomb. Piros gomb: azonnal nyersz 1 millió forintot. Zöld gomb: 50% esélyed van rá, hogy nyersz 100 millió forintot. Melyiket nyomnád meg?
 6. Ha visszamehetnél a történelemben, hogy egyetlen nap erejéig körbenézz valahol, melyik kort választanád és miért?
 7. Ki az az ember, aki mindig, minden körülmények közt képes mosolyt csalni az arcodra?
 8. Mi az a cselekvés/időtöltés, amibe képes vagy úgy belefeledkezni, hogy mire észbe kapsz, hirtelen este lesz/reggel, és nem ettél-ittál, nem csináltál semmi mást egész nap?
 9. Ha letennének eléd egy üres könyvet, hogy bármivel is írod tele, ők kiadják neked teljesen ingyen, akkor miről írnál? Milyen műfaj, téma, történet? Kiknek szólna?
 10. Ha főgonoszt kéne játszanod egy filmben, milyen főgonosz lennél?
 11. És ha szuperhőst? Milyen hős lennél?

zsebiMao

Egy maréknyi friss

2016.02.17. 13:27, zsebiMao
avagy aktívkodtam ám

Sziasztok!

Kicsit fárasztó minden frissítésnek külön blogbejegyzést szentelni, de mivel összegyűlt jónéhány és mivel még nem találtam más módot a frissítések kihirdetésére, ezért most álljon itt alább mindegyik:

Még facebookra készítettem ezeket a nyelvleckéket nagy-nagy alapossággal. Úgy döntöttem, mivel annak a facebook csoportnak már nem vagyok adminja, átmentem ide az anyagokat. Használjátok egészséggel! :)

Bemutatok nektek néhány japán ételt. A rovat első oldala, vagyis hat darab étel került fel leírással, képpel és mindenféle érdekességgel. Még bővülhet a menü a jövőben.

AmaLee angol coverjét fordítottam le. Lorie lektorálta, köszönöm szépen!

Mindegyik fenti animéhez tartozott régebben egy gportalos rajongói oldalam, ahová készítettem leírást egy-egy animéről. Ezeket gyűjtöttem most össze, kicsit korrigáltam is őket.

Itt a barátaimról olvashatsz. Nem mindegyikükkel tartom rendszeresen a kapcsolatot, de rendszeresen visszatérünk egymás életébe és tudom, hogy számíthatunk egymásra.

Ennyi voltam mára :)
zsebiMao

Megújultunk

2016.02.15. 17:07, zsebiMao
avagy hadd zöldüljön mindenki

Kedves erre járók!

Sziasztok! Jó rég nem volt friss errefelé, mostanság azonban jött néhány ötletem az oldalhoz. Egyrészt lecseréltem a külsőt, mert itt Japánban már nincs az az igazán tél, meg karácsony. Az előző, télies külső egyébként legjobb barátném, Lorie érdeme volt, és imádtam <3 Olyan jó kis hangulatot adott az oldalnak, ráadásul az egyik kedvenc animémmel :) A mostani fejléc elég egyszerű lett, szóval elkezdtem játszani a kóddal és megszületett... ez. Nekem nagyon-nagyon tetszik, és nem azért, mert olyan hú de jó lett, hanem mert magamhoz képest nagyon jó lett. Még sosem raktam össze én, aki utálom a kódokat és a kódolást, ilyen kódot, ahol játszom a linkeléssel, a színekkel... Szóval meg vagyok vele elégedve. Ezerszer ügyesebb grafikusok vannak nálam a gportalon, de magamhoz képest én nagyot teljesítettem :)

A másik újítás az oldal funkciója. Az oldalt alapvetően személyes oldalnak szántam, de nem blognak, mivel volt blogolásra más felületem. Az a felület azonban már megszűnt.... szóval szerintem elkezdek blogolni az oldalon. Nem viszem túlzásba, csak írnék azon dolgokról és mindennapjaimról, amik az utazós blogomba nem férnek bele. Elég sok gondolat és impulzus ér itt Japánban, a másik blogomban viszont nem akarok lelkizni; szóval itt fogok.

Valamint; már régóta szeretném megosztani a japános tudásomat másokkal nyelvleckék, leírások, cikkek formájában. Többször neki is futottam egy külön, japános oldalnak - most azonban úgy döntöttem, ez a rovat is zsebimaón lesz. Ha már az oldal rólam szól, akkor legyen itt minden, ami én vagyok, nem? :) Szóval a Vándormadár menüpont alatt olvashatsz majd kicsit Japánról, japános dolgokról, illetve gyakorolhatod a nyelvet, ha érdekel.

Egyelőre ennyi újítás. Mostanság nem igazán alkottam semmit, amit feltehetnék. Van egyetlen rajzom, azt talán majd felpakolom ide, és tervezek írni még egy limonádé one shotot... majd meglátjuk. Fordítani is jó lenne, illetve az általam olvasott könyvekről, általam látott animékről beszámolót írni. Sok a terv, sok az ihlet, meglátjuk, meddig tartok ki :)

Addig is, maradok tisztelettel
zsebiMao

 
Aktuális ajánlatKéz- és lábtörést!

Blog – Ez a wordpresses blog a Japánban töltött egy évemről szól. Igyekszem rendszeresen frissíteni, de még így is állandó lemaradásban vagyok. ^^"

She's somebody's hero (Jamie O'Neal)

Zene – Közeledik az anyák napja, amit számomra ez a dal fejez ki a leginkább. Gyönyörű, akárhányszor meghallom, rögtön sírni támad kedvem.

Cassandra Clare: Az angyal

Könyv – Mit olvasok éppen? A Pokoli szerkezetek sorozat első részét, mely a viktoriánus kori Angliában játszódik, Tessa Gray főszereplésével. Árnyvadászok, démonok, mágia, szerelem....

 
Dióhéjban

Az oldal főként a saját alkotásaimmal foglalkozik. Rajzok, írások, dalszöveg- és novellafordítások. Egytől egyig saját készítésűek. Illusztrációként anime karakterek képei szolgálhatnak, az ő jogaikkal a készítők rendelkeznek. Olvashatsz továbbá a kedvenc sorozataimról, könyveimről, animéimről, valamint Japánról, a japán kultúráról. Ha érdekel a japán nyelv, elsajátíthatsz néhány leckét is.

2006-2016.

A kódokért köszönet: aranymeli.gp ; samandaemy
A lelki támogatásért: Lorie-tan

 
...többet vissza nem adom

Cserét kérhetsz a vendégkönyvben és a kritikadobozban is! Témától függetlenül szívesen kiteszek bárkit :) Az ikonokat általában az adott partner rajzaiból, fejlécéből készítem.


Ikonra vár: Sophie

"Többet tudsz rólam, mint bárki más. Szeretném, ha nyitott könyv lennék a számodra. Nem lehetne, hogy most lapozzunk egyet?" Samantha Vérant

 
Örülök, hogy itt vagy!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha