...zsebiMao világa...
Kincsesládám

 
Kritikadoboz

A szerkesztő: zsebiMao
Kérlek, ne hirdess!

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít." Örkény István

 
zsebiMao.Gp


zsebiRaion,
az oldal őrző-védője

ZsebiRaion vigyáz az oldalon a rendre és békére. Bárkinek bármi problémája van, hozzá tessék fordulni - ő itt a panaszkönyv.
Megalkotta: Lorie

 
Ti mondtátok
Friss hozzászólások
 
Ti vagytok
Indulás: 2006-11-15
 

CSS Codes

 

zsebiKönyvespolc
zsebiKönyvespolc : Andrew Matthews: Barátkozni jó!

Andrew Matthews: Barátkozni jó!

zsebiMao  2016.02.24. 16:23

"Minden élethelyzetre érvényes recept nincs. Nap mint nap előfordul, hogy mások kihoznak a sodrunkból, zavarba jövünk, csalódást okoznak vagy éppen örömet szereznek nekünk. Senki nem tud mindig minden helyzetet tökéletesen megoldani."


Életmódváltásba kezdtem, melynek szerves része, hogy pozitív gondolatokkal töltsem fel magam. Ehhez elsősorban motivációs videók, majd később könyvek váltak az eszközömmé. Az első ilyen könyv, amit a témában olvastam, ez volt. Nem vette el a kedvem a folytatástól, de nem valószínű, hogy újra elővenném.

A cselekmény és a megvalósítás

Cselekmény, mint olyan, nincs. A könyv különböző témák alapján segít a helyes emberi és társas kapcsolatok, párkapcsolatok és barátságok kiépítésében, kezelésében vagy éppen megszakításában. Gyakran hallott, olykor már-már közhelyes tanácsokkal és tippekkel lát el minket a szerző. Gondolatait gyakran vicces képekkel illusztrálja, példái pedig könnyedek, érthetőek és színesek - bár érződik belőlük az a tipikus amerikaiasság. Üzletemberektől kezdve háziasszonyokon át mindenki számára kínál valami építő jellegűt a könyv, miközben elrejtett félmondatokban a szerző maga is kitárulkozik. A legfőbb tanulság: ha barátokat szeretnél szerezni, legelőször is te magadnak kell baráttá válnod! Légy olyan ember, akivel te magad is szívesen barátkoznál, és mutass empátiát, toleranciát más emberek felé. Bárki szerezhet barátokat, ha hajlandó tenni a siker érdekében.

Saját vélemény

Hasznos könyv, rengeteg jó gondolattal, mégis úgy éreztem, túlzottan idealizál. Persze, ilyennek kéne lennie egy tökéletes kapcsolatnak, egy ideális embernek, de hát ki képes odafigyelni minden szabályra? Számomra a féltékenység okozza a legnagyobb problémát, az a rész viszont meglepően felületes és rövid volt. A többi leckéből viszont sokat tanulhat az ember. Élveztem olvasni, úgy ültem le elé, hogy egy napra egy fejezet, így mindig volt min nyammognom, a végén az utolsó egy-két fejezetet viszont egy szuszra daráltam be. Annyira nem volt izgalmas és lélekemelő, hogy még egyszer elővegyem, de igazán értékes tapasztalata volt ez a műfajnak. A szerző stílusa pedig magával ragadó; nem fogom elfelejteni egyhamar a nevét.

Mások mondták 
szemezgetés innen 

"Tetszett, jókat nevettem rajta, és igen sokszor felismertem magam egy-egy szituban. :-)" Vadász Andrea

"Igazi amerikai pszichológiai-lélekbúvár könyv. Könnyen emészthető, de lehet, hogy egy komoly pszichológus azt mondaná rá, hogy nem egy tudományos mélységű mű. A stílusa könnyed, jók a rajzok, vannak benne átgondolásra érdemes mondatok, bár nem mindennel értettem egyet. Ha van két estéd, megéri átolvasni." Jeno

"Nagyon vártam, hogy olvassak tőle, viszont annyira nem tetszett, mint amire számítottam. Minden esetre könnyen elolvasható, vannak benne vicces képregények, viszont kevés „hűha, ez aztán mond valamit” élményem volt. Vagy a nagy elvárásom, vagy a hasonló könyvek olvasása tompíthatta szerintem. :-)" Anett

Elérhetőség

A könyv beszerezhtő általában 1500 forintért. Aki mélyebben utána jár, meglelheti az interneten is, pdf formátumban.

Még nincs hozzászólás.
 
Aktuális ajánlatKéz- és lábtörést!

Blog – Ez a wordpresses blog a Japánban töltött egy évemről szól. Igyekszem rendszeresen frissíteni, de még így is állandó lemaradásban vagyok. ^^"

She's somebody's hero (Jamie O'Neal)

Zene – Közeledik az anyák napja, amit számomra ez a dal fejez ki a leginkább. Gyönyörű, akárhányszor meghallom, rögtön sírni támad kedvem.

Cassandra Clare: Az angyal

Könyv – Mit olvasok éppen? A Pokoli szerkezetek sorozat első részét, mely a viktoriánus kori Angliában játszódik, Tessa Gray főszereplésével. Árnyvadászok, démonok, mágia, szerelem....

 
Dióhéjban

Az oldal főként a saját alkotásaimmal foglalkozik. Rajzok, írások, dalszöveg- és novellafordítások. Egytől egyig saját készítésűek. Illusztrációként anime karakterek képei szolgálhatnak, az ő jogaikkal a készítők rendelkeznek. Olvashatsz továbbá a kedvenc sorozataimról, könyveimről, animéimről, valamint Japánról, a japán kultúráról. Ha érdekel a japán nyelv, elsajátíthatsz néhány leckét is.

2006-2016.

A kódokért köszönet: aranymeli.gp ; samandaemy
A lelki támogatásért: Lorie-tan

 
...többet vissza nem adom

Cserét kérhetsz a vendégkönyvben és a kritikadobozban is! Témától függetlenül szívesen kiteszek bárkit :) Az ikonokat általában az adott partner rajzaiból, fejlécéből készítem.


Ikonra vár: Sophie

"Többet tudsz rólam, mint bárki más. Szeretném, ha nyitott könyv lennék a számodra. Nem lehetne, hogy most lapozzunk egyet?" Samantha Vérant

 
Örülök, hogy itt vagy!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!